De gevolgen van slechte ventilatie
Blogitem01
In tegenstelling tot vele andere vormen van vervuiling, is slechte lucht niet zichtbaar. Nochtans zijn de gevolgen voor je gezondheid niet min. Meer nog, het kan leiden tot astma, longkanker of andere ernstige ziektes. Je ventilatiesysteem in topvorm houden is dus van groot belang. We leggen je even uit waarom.
4 voordelen van goede ventilatie
Een ventilatiesysteem is een must en een meerwaarde in elk gebouw. Denk maar aan moderne landschapskantoren waar je vaak niet zomaar eventjes het raam kan open zetten. Naast een geschikt ventilatiesysteem is ook het onderhoud ervan belangrijk. Alleen zo garandeer je een gezond binnenklimaat. We zetten alle voordelen even op een rijtje.
Goede ventilatie
Hieraan moet je ventilatiesysteem voldoen
AdobeStock_167486483
Nieuwbouw of renovatie, voor particulieren of professionals: bouwkundige normen worden steeds strenger. Dat geldt ook voor ventilatie. Waarom is die wetgeving er? Waaraan moet je voldoen? En hoe ga je ermee aan de slag? Na het lezen van deze tekst ben je helemaal mee.
Hoe regelmatig onderhoud gezonde lucht garandeert
Nieuwbouw of renovatie, voor particulieren of professionals: Van een schoolgebouw of kantoorruimte over een winkel of restaurant tot de woonkamer bij je thuis. Gezonde lucht is een belangrijke factor voor jouw gezondheid en die van anderen. En die kan jij garanderen door je ventilatiesysteem in een optimale staat te houden. Hoe? Met een regelmatig professioneel onderhoud.
Recovent onderhoud
Met dit machinepark maken we je ventilatiesysteem proper
brushing_specialcleaner25_NJJOukvhx
Je ventilatiesysteem laat je best elke 3 à 5 jaar reinigen door professionals. Zij beschikken namelijk over de nieuwste apparatuur en over borstels die de kleinste hoekjes en kantjes proper maken. Hoe een ervaren firma dat aanpakt? Dat ontdek je hier.

Dankzij een grondige reiniging ga je ziekteverzuim op de werkvloer tegen en creëer je een optimaal, gezond binnenklimaat. Alle stof, bacteriën en schimmels verdwijnen en je ventilatiesysteem haalt weer zijn maximale rendement.
“Gezonde lucht, belangrijker dan ooit”
Dit is een interview met Franky Noppe, technisch verantwoordelijke voor Emiliani in Lokeren, afgenomen op 28 aug 2020.
In een voorziening met 10 gebouwen met 20 woningen, 165 bewoners en ruim 300 medewerkers is de technische dienst druk in de weer. Een periodiek en grondig onderhoud van het ventilatiesysteem kan daar nog moeilijk bij. Gelukkig vond Emiliani in Recovent de perfecte partner voor dat specialistenwerk.
Create-by-Petraimpens@gmail.com9_1000px