De gevolgen van slechte ventilatie
In tegenstelling tot vele andere vormen van vervuiling, is slechte lucht niet zichtbaar. Nochtans zijn de gevolgen voor je gezondheid niet min. Meer nog, het kan leiden tot astma, longkanker of andere ernstige ziektes. Je ventilatiesysteem in topvorm houden is dus van groot belang. We leggen je even uit waarom.
Wat is vervuilde lucht?

We weten allemaal dat er zoiets als slechte lucht bestaat. En dat de lucht in bosrijke gebieden beter is dan in grootsteden waar smog zegeviert. Maar ook binnen kan je een grote portie CO2 binnenkrijgen. Want iedere mens stoot CO2 uit. Samen met fijnstof, rook, vocht en schimmels is het een slechte combinatie in huizen, kantoren en openbare plaatsen.

 

Een ventilatiesysteem biedt soelaas. Als je het goed onderhoudt tenminste. Zo’n installatie brengt verse lucht naar binnen en de slechte lucht naar buiten. Aan de hand van filters komen schadelijke stoffen de binnenruimte niet in. Die filters moet je dus tijdig vervangen. En ook de kanalen van je ventilatiesysteem laat je best elke 3 à 5 jaar grondig reinigen door een professional.

Wat zijn de gevolgen?

Sluikstorten of lichthinder kan je relatief snel en eenvoudig oplossen, nog voor het je gezondheid of die van je omgeving schaadt. Met luchtvervuiling is dat een heel ander verhaal. Je kan er ernstig ziek van worden en vocht- en schimmelproblemen krijgen. Concreet kan een slecht binnenklimaat leiden tot:

  • ademhalingsproblemen
  • allergieën
  • CO-vergiftiging
  • astma en longkanker
  • hart- en vaatziekten
Wat kan ik er aan doen?

Voorkomen is beter dan genezen. Af en toe een raam open zetten en de ruimte goed verluchten is een begin. In de zomermaanden is dat aangenamer dan in putje winter. Op sommige plaatsen is het ook niet altijd mogelijk. Daarom is een goed functionerend ventilatiesysteem op maat van de ruimte een ideale oplossing. Denk er ook aan om

Heb je advies nodig in het onderhouden van je ventilatiesysteem of zoek je een betrouwbare partner die je installatie professioneel reinigt?
Recovent staat voor je klaar.