“Gezonde lucht, belangrijker dan ooit”
Dit is een interview met Franky Noppe, technisch verantwoordelijke voor Emiliani in Lokeren, afgenomen op 28 aug 2020.
In een voorziening met 10 gebouwen met 20 woningen, 165 bewoners en ruim 300 medewerkers is de technische dienst druk in de weer. Een periodiek en grondig onderhoud van het ventilatiesysteem kan daar nog moeilijk bij. Gelukkig vond Emiliani in Recovent de perfecte partner voor dat specialistenwerk.
Emiliani in Lokeren

Emiliani in Lokeren is een voorziening voor mensen met een beperking. De medewerkers ondersteunen hen in het dagelijkse leven, zowel op vlak van wonen, leren, werken als in hun vrije tijd. Franky Noppe is verantwoordelijke van de technische ploeg. Hij zocht – en vond – een ervaren partner voor het onderhoud van de ventilatie binnen de gebouwen van de vzw.

Meteen een professionele klik

Online vond Franky de gegevens van Recovent. Tijdens de eerste ontmoeting was er meteen een goeie verstandhouding. “Vader en zoon kwamen deskundig over, op een toegankelijke manier, zonder te vervallen in ingewikkeld, technisch taalgebruik. Ze waren to-the-point. Zo hebben we het hier graag. Prijs-kwaliteit was voor ons als vzw erg belangrijk. Ook daar matchten ze met onze verwachtingen.”

Ondertussen zit de eerste onderhoudsbeurt erop. Samen met een technieker liep Franky alle onderdelen van het ventilatiesysteem af. De nodige herstellingen werden uitgevoerd door een onderaannemer. De technieker van Recovent reinigde alle ventilatiekanalen en -units, zodat de complete installatie opnieuw in topconditie is.

Vlot verloop in coronatijden

Het grondige onderhoud – bepaalde delen van de ventilatie dateren uit de jaren 80, samen met de toen gebouwde woningen – was volop aan de gang toen Covid-19 ook België in zijn greep kreeg. Als zorgvoorziening ging ook Emiliani in lockdown. “Recovent stelde zich gelukkig flexibel op”, herinnert Franky Noppe zich. “Zodra we opnieuw externen mochten ontvangen, gingen ze verder waar ze voor de lockdown gestopt waren. En gezonde lucht is belangrijker dan ooit, gezien de gezondheidscrisis. Recovent ging snel, grondig en professioneel te werk. De start van een samenwerking voor vele jaren als het van mij afhangt.”
©Foto: Perta Impens (waarvoor onze oprechte dank)