Met dit machinepark maken we je ventilatiesysteem proper
Je ventilatiesysteem laat je best elke 3 à 5 jaar reinigen door professionals. Zij beschikken namelijk over de nieuwste apparatuur en over borstels die de kleinste hoekjes en kantjes proper maken. Hoe een ervaren firma dat aanpakt? Dat ontdek je hier.

Dankzij een grondige reiniging ga je ziekteverzuim op de werkvloer tegen en creëer je een optimaal, gezond binnenklimaat. Alle stof, bacteriën en schimmels verdwijnen en je ventilatiesysteem haalt weer zijn maximale rendement.
Gespecialiseerde toestellen

In principe raadt een ventilatiespecialist aan om elke 3 à 5 jaar je installatie grondig te laten reinigen. In Scandinavië staan ze op dit vlak al een pak verder. Bij Recovent zijn we daarom de expertise gaan halen in het noorden. Het is de reden waarom we zweren bij het Lifa Air-principe om ventilatiereiniging uit te voeren.

Om te reinigen hebben we 4 zaken nodig: een stofzuiger, een borstelmachine, een robotmachine en borstels. Het Finse Lifa Air is al 30 jaar de wereldwijde marktleider voor oplossingen in het onderhoud van residentiële, commerciële en industriële ventilatiesystemen.

Onze industriële stofzuigers

Recovent kocht twee types industriële stofzuiger aan bij Lifa Air. Een voor kleine en een voor grotere projecten. Beide kunnen zelfs asbest op een veilige manier verwijderen. Daarnaast ontwikkelde Recovent ook zelf een industriële stofzuiger met een F7-filter om het vuil in de luchtkanalen op te vangen.

Onze borstelmachines

Met twee krachtige borstelmachines reinigt Recovent de ventilatiekanalen van zowel residentiële als commerciële gebouwen zoals ziekenhuizen, kantoren of scholen. Deze machines worden elektrisch aangedreven en zijn in staat om het vuil in de kanalen los te maken. Hierdoor staan ze garant voor een snelle en efficiëntie reiniging.

Onze robotmachine

Bij grotere ventilatiesystemen inspecteren we eerst de kanalen. Zo sporen we defecten en verstopping op en handelen we gericht. Hiervoor hebben we robotwagens ter beschikking om zowel horizontale als verticale kanalen na te kijken. Onze Duct Cleaning Robot heeft zelfs borstels waarmee hij een desinfecterende coating kan aanbrengen.

Onze borstels

We kunnen niet reinigen zonder speciale borstels die het vuil weghalen. Iedere toepassing vraagt een specifieke borstel. Die kiezen we op basis van de graad van vervuiling en de grootte van het kanaal. Ook vierkante kanalen kunnen we reinigen met een speciale borstel. Deze heeft een zachte buitenkern en een harde binnenkern om de hoeken grondig aan te pakken.

 

Heeft jouw ventilatiesysteem een onderhoudsbeurt nodig? De specialisten van Recovent helpen je met plezier verder. Neem contact op voor een afspraak.